Nyitólap

A Vasi Digitális Könyvtárról

Az Ön által felkeresett weboldal a Berzsenyi Dániel Könyvtár honlapcsaládjának tagja.

A Vasi Digitális Könyvtárat a Berzsenyi Dániel Könyvtár alapította 2003-ban a Nemzeti Kulturális Örökség Minisztériumának támogatásával. A vállalkozás célja az, hogy a megye közgyűjteményeiben létrehozott/andó elektronikus forrásokról, digitalizált dokumentumokról portálszerű tájékoztatást adjon és a világ bármely pontjáról szabad hozzáférést biztosítson a nyilvános megyetörténeti tartalmakhoz, valamint lehetővé tegye közérdekű információk online keresését.

A jelenlegi Vasi Digitális Könyvtár honlap és adatbázis kialakítását a NetLib Kft. végezte, a grafikai tervezés Sellyei Tamás Ottó könyvtervező-grafikus munkája.

A szolgáltatott adatbázisok a létrehozó intézmények tulajdonát képezik és mint gyűjteményes műnek minősülő adatbázisok szerzői jogi oltalomban részesülnek. Felhasználásuk – a hivatkozási szabályok betartásával – kizárólag magáncélra, iskolai oktatáshoz és tudományos kutatáshoz jogszerű. A tartalom egészének vagy jelentős részének másolása, újrahasznosítása sérelmes az adatbázis rendes felhasználására és kimeríti a szerzői jogról szóló 1999. évi LXXVI. törvény jogsértő tényállását.

Véleménynyilvánítást szívesen fogadunk az alábbi címre: bdmk@bdmk.hu

/vasmegyeilapok/vasút/emília keringő/emília keringő kotta/színházi plakát